Så fult, men ändå så snyggt!


Förra gången så skrev jag några rader om kemin och syften mellan Pests, Enforcers och Grinders i det här inlägget.

I matchen mellan Sharks och Ducks i onsdags (31jan) så visar Tommy Wingels ett praktexempel på hur Pest och Grinders kan avgöra en match. Tommy Wingels tacklar Corey Perry rakt in i Sharks avbytarbänk precis när andra perioden tar slut i en ful tackling precis efter att Perry har avslutat ett slagskott från halva rinken. Tajmingen, målet och genomförandet gör detta till en av de smartaste provokationer jag sett den här säsongen:


  • Tacklingen är ordentligt genomtänkt, Wingels vet precis vem han tacklar och vilken reaktion han kommer få
  • Perry gör sin första match efter varit borta tio matcher på grund av skada. 
  • Perry är utan tvekan en av Ducks viktigaste spelare
  • Tacklingen i sitt utförande är oerhört ful och osportslig då den kommer alldeles för sent och precis i periodslutet.
  •  Perry skickas rakt in i Sharks avbytarbänk
  • Wingels och Perry hade en fight på isen tidigare under säsongen

Enbart en av dessa punkter skulle vara tillräckligt för tacklingen skulle ses tillräckligt provokativ för att få en Anaheim Duck spelare ur balans och göra något dumt. Hela listan gör detta till en krigsförklaring från Tommy Wingels till Anaheim Ducks. Precis som Tommy Wingels förutsett så tappar Corey Perry fattningen och försöker kasta handskarna och därmed drar på sig även han minuter i utvisningsbåset. Enbart Corey Perry mot Tommy Wingels hade varit ett byte som hade varit till Sharks fördel, men som grädde på moset så lägger sig Ryan Kesler i fighten då även han är förbannad på Wingels och åker på två minuter i båset. Ryan Getzlaf blir så arg att han slänger klubban i väggen och även han åker på två minuter. Detta är Ducks tre bästa poängplockare och dessutom tre nyckelspelare i laget.

 Jag har fått leta lite på webben efter denna godbit då de flesta matchanalyser missat den men till min glädje så hittade jag en hyfsad video på espn.com som hade fått med händelsen. Tyvärr så låter inte Blogger mig att bädda in den här på bloggen så ni får tyvärr hålla till godo med länken nedanför. Tacklingen kommer åtta sekunder in i videon.

Tommy Wingels tackling på Corey Perry


Ställnigen är 1-0 till Sharks fördel på väg in i tredje. Konsekvensen av Wingels tackling blir att San Jose Sharks börjar tredje med 5 vs 3 överläge, Anaheim Ducks saknar sina tre bäste poängplockare med ett måls underläge. Mycket riktigt så avgör San Jose matchen i den uppkommande fem mot tre powerplay som Wingels givit dem. En perfekt provokation. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar