Mer tradeanalys!


Det börjar närma sig deadline på årets transferfönster, rättare sagt en och en halv timme kvar när jag öppnar upp det här fönstret på datorn. Det har varit ett spännande fönster och schackpjäserna har bytt plats inför slutspurten till Stanley Cup. Blockbuster traden som jag skrev om i det här inlägget mellan Buffalo och Jets måste ses som den största och mest unika. Torontos utförsäljning av Cody Fransson och Mike Santorelli kommer helt klart på en andra plats.

I övrigt då vad har hänt?


  • Torontos väntade massförsäljning av spelare har uteblivit. Visserligen har man skeppat iväg Fransson och Santorelli, men det är ändå betydligt mindre aktivitet än vad man har väntat sig. Jokinen lämnade Toronto nu idag men måste ses som en förlängning av affären med Nashville och var rätt så väntat. Att de däremot bara fått in ett 6th round pick i draften plus en medioker forward som passerat bäst före datum tillbaka ses nog som en besvikelse i hockeyns huvudstad.  
  • Winnipeg har redan börjat få utdelning av av sin affär med Buffalo. Enligt mig är det här årets smartaste affär ur bägge teamens synvinkel. Buffalo´s utdelning kommer dock inte att synas för i slutet av nästa säsong.
  • Toronto bytte till sig flest Draft Picks hela fem stycken, sex stycken draftval nu då de skeppade iväg Holzer mot Brewer och ett sjätteval 2016 i en sista minuten uppgörelse. Buffalo inte långt efter med också fem, men bytte också bort en. Fullt naturligt då bägge lagen står inför en stor ombyggnad. 
  • Edmonton Oilers satsar stort inför 2015 års draft. Tre stycken draftval inför kommande draften införskaffades i och med utskeppandet av David Perron och Jeff Petry. Med spelare som Taylor Hall, Ryan Nugent-Hopkins, och Nail Yakupov så står Edmonton inför ett guldläge att tillhöra toppenskiktet i tabellen om två år. Förutsatt att ledningen nu inte ställer till det, vilket har varit en lång tradition sen åttiotalets slut. 
  • Minnestoa Wilds inköp av Devan Dubnyk måste ses som en av fönstrets mest lyckade affärer. Mot en ynka 3th pick så har Wilds införskaffat en målvakt som direkt slagit sig in bland NHL´s topp tio målvakter. Sen införskaffandet av Dubnyk så har Wilds klättrat till tabellen ända till en Stanley Cup plats, vilket sågs föga troligt i höstas.
  • Ottawa Senators passivitet har förvånat många, inklusive mig. Kanske samlar de kraft inför sommaren och är säker på att kunna förnya med de spelare vars kontrakt går ut, eller så har de kapitalt misslyckats att införskaffa ett par gratis draft picks.
  • Philly´s GM Ron Hextall står nog för den mest briljanta förflyttningen av spelare då han effektivt bytte till sig ett förstaval, samt ett andre och ett tredje val i årets draft, dessutom en ett fjärde rundas val 2016 som kan förbättras. Smart manövrande av Hextall som lyckades utnyttja Stanley Cup aktuella lags situation till max för högsta möjliga inkomst.
  • NHL mest rörande transfer genom tiderna genomfördes av Wilds. Förutsatt att historien är sann dock.
  • Rangers går all-in med siktet på Stanely Cup bucklan. Går det inte vägen i år så står Rangers inför en svår tid framför sig då de senaste årens uppgraderingar kostat mycket i form av draftval. De har inte haft ett första draftval sedan 2012. När de nu bytt bort sitt 2016 första val så står de toma fram till 2017. Införskaffandet av Yandle kan ge dem det Power Play som kan bli avgörande. Starkt vågspel av Glen Sather, som måste ses som den mest rutinerade personen i Hockeyvärlden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar